Information om DC-systemet

Information och diskussioner angående price support och Double Haste Coin-systemet.

Information om DC-systemet

Inläggav Exodite » tor 09 okt 2014, 11:15

Observera! Från och med den 12e mars 2016 införs ett nytt system för price support. Nedanstående information gäller från och med detta datum

Prisstrukturer med Double Haste Coins

Från och med månadeseventet 2014-10-11 så införs ett nytt system för price support i föreningen, Double Haste Coins eller kort och gott DCs.

DC-systemet är mer flexibelt och ger enskilda medlemmar mer kontroll över vilka priser de kan plocka ut efter deltagande i olika event. I samband med systemets införande gör vi även prisstrukturen plattare, för att uppmuntra deltagande i lika hög grad om placering.

I praktiken kommer detta att innbära att deltagare i föreningens events ackumulerar DCs på sina användare som de när som helst kan välja att plocka ut i form av löskort eller andra saker föreningen kommer tillhandahålla, exempelvis kommer deltagande i draft-events att kunna betalas med DCs.


Veckoturneringar

Deltagande i veckoeventen ger i nuläget poäng till kvalifikation i Double Haste Invitational men ej någon price support i from av DCs.

Månadsturneringar

Månadsevent består av 5 rundor swiss följt av top 8. Price support delas ut efter antalet matchvinster i swissen samt placering i top8.

Varje matchvinst i swissen get 4 DCs.

2 DCs per deltagare i turneringen delas ut till top8, enligt fördelningen 4-3-2-2-1-1-1-1.

Värdet av de DCs som delas ut överstiger den del av deltagaravgiften som är dedikerad price support (i skrivande stund 50kr per deltagare).

Draft

Draftevent består av 3 rundor swiss utan top 4/8. Podstorleken varierar mellan 6-11 personer, beroende på antalet deltagare. DCs delas ut baserat på antalet vinster.

3-0 ger 9 DC
2-X ger 6 DC
1-x ger 3 DC

Notera att systemet endast är baserat på antalet vinster. En bye räknas till en vinst medan en draw inte gör det, oavsett antal.

Double Haste Invitational

Double Haste Invitational går av stapeln två gånger årligen, över tre olika format, och price support utgår till top 8 enligt följande struktur.

1a plats ger 160 DC
2a plats ger 120 DC
3e plats ger 80 DC
4e plats ger 40 DC
5e-8e plats ger 20 DC

---------------------------------------------------------

Föreningen lagerhåller viss materiell, som plastfickor, vissa boosters samt block för bokförande av life totals. De allra flesta produkter en medlem önskar plocka ut för sina DCs måste dock besällas, vilket innebär en viss väntetid.

När en deltagare vill plocka ut ett pris, eller efterfråga specifika kort, så kan man antingen skriva ett PM till Exodite här på forumet med de produkter du är intresserad av eller skriva ett inlägg i price support-tråden.

Vi beställer då hem produkterna och du kan sedan hämta ut ditt pris vid närmast tillgängliga tillfälle.

För att se hur många DCs en enskild medlem i nuläget har tillgång till, välj fliken för turnerings-statistik och klicka på ett namn.
Bild
Exodite
 
Inlägg: 2588

Återgå till Price Support

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster